Miks peaks jalatseid hooldama ja millega? – Jalaravi Tarbed

Miks peaks jalatseid hooldama ja millega?

 

Jalatsite hooldamine on oluline, sest see aitab pikendada nende eluiga, tagada parem jalgade tervis ning säästa raha pikaajaliselt. Siin on mõned põhjused, miks jalatsite hooldamine on oluline:

  1. Pikem eluiga: Regulaarne hooldus võib aidata jalatsitel kauem vastu pidada. See hoiab neid paremas seisukorras ja vähendab kulumist.

  2. Jalgade tervis: Halvasti hooldatud jalatsid võivad põhjustada jalgade terviseprobleeme, nagu villid, konnasilmad, sissekasvanud küüned ja jalalihaste või -liigeste ebamugavused. Puhas ja korralikult hooldatud jalatsid võivad vähendada selliste probleemide riski.

  3. Mugavus: Hooldatud jalatsid on tavaliselt mugavamad kanda. See on oluline igapäevase mugavuse ja heaolu seisukohalt.

  4. Hügieen: Hooldus aitab hoida jalatsid puhtad ja hügieenilised, mis on eriti oluline, kuna jalad võivad olla higised ja bakteritele vastuvõtlikud keskkonnad.

  1. Ennetamine: Hooldus võib aidata vältida tõsisemaid probleeme ja kulukaid jalatsite parandusi kinksepa juures tulevikus. 

 

Näiteks : kulunud jalatsis olev originaal sisetald võib kõndimisel hakata hõõruma. Hõõrdumine aga tekitab nahapaksendeid. Väga palju kannapaksendeid tekib hooldamata jalatsitest.

Mida saab kodus ise teha?

  • Regulaarne puhastamine: Eemaldage mustus, tolm ja plekid. Kasutage vastavalt jalatsite materjalile sobivat puhastusmeetodit. Jalatsite hooldus komlekt on siin

  • Hoiustamine: Hoidke jalatseid kuivas kohas, eemal otsesest päikesevalgusest ja ekstreemsetest temperatuuridest. Vältige jalatsite hoiustamist niisketes kohtades. 

  • Tallatugede vahetamine: Kui kasutate jalatsites ortopeedilisi tallatoed või sisetaldasid, vahetage neid regulaarselt. Tallatugede ja sisetaldade valiku leiat siit

  • Hooldusvahendid: Kasutage sobivaid hooldusvahendeid, näiteks nahapuhastajaid ja -kreeme nahkjalanõude jaoks. Jalatsitele vee ja mustuse kaitse leiate siit

     Valgetele jalatsitele leiate hooldusvahendi siit

 Kokkuvõttes aitab jalatsite hooldamine tagada nende pikema eluea, suurema mugavuse ja parema jalgade tervise ning võib säästa teie raha, kuna ei ole vaja nii tihti uusi jalanõusid osta.