Miks kannad valutavad? – Jalaravi Tarbed

Miks kannad valutavad?

Kui teie kannad pidevalt valutavad, võib see olla märk erinevatest võimalikest jalgade tervisega seotud probleemidest.

Valutavad kannad võivad olla põhjustatud mitmest erinevast seisundist, millest mõned on järgmised:

  1. Kukekannus (plantaarfastsiit): See on üks levinumaid põhjuseid, miks kannad valutavad. Kukekannus tekib tavaliselt siis, kui plantaarfastsia, jala kaare all asuv sidekude, muutub põletikuks või ärritunuks. See võib põhjustada teravat valu kanna piirkonnas, eriti hommikul pärast puhkust.

Bergal Exlusive tallatoed on spetsiaalselt ehitatud selle probleemi puhuks. Tallatoed võtavad surve kanna piirkonnalt kus valu on kõige tugevam.

Toote leiad siit

  1. Kontsa kannustamine: Teatud jalatsite kandmine või jalgade ebanormaalne asend võib põhjustada kannale lisakoormust ja põhjustada valu.

  2.  Pronatsioon: Pronatsioon on jala omadus leevendada põrutust, mis tekib inimese jalgade tavapärasel kokkupuutel maapinnaga. See võivab põhjustada jalgade ebanormaalset koormust ja põhjustada valu kannas ja mujal jalgades.

  3. Achilleuse kõõlusvalu: Achilleuse kõõlus on pahkluu ja kannaga ühendatud kõõlus. Kui see muutub põletikuks või ärritunuks, võib see põhjustada valu kannas.

  4. Stressimurd: Korduv koormus võib põhjustada stressimurdu kannas või jala teistes osades.

  5. Artriit: Mõned artriidi tüübid võivad mõjutada ka jalgu, põhjustades valu kannas ja teistes liigestes.

  6. Ülekaal: Liigse kehakaalu kandmine võib suurendada koormust jalgadele ja põhjustada valu, sealhulgas kannades.

  7. Vale jalatsivalik: Ebamugavad või sobimatud jalatsid võivad põhjustada jalgades valu.

Kui teie kannad pidevalt valutavad, on oluline pöörduda arsti või podoloogi poole, et saada täpne diagnoos ja hooldusplaan. Arst saab teie jalgade seisundi hindamiseks läbi viia füüsilise läbivaatuse, vajadusel röntgenuuringu või muud diagnostilised testid. Ravi sõltub sellest, mis põhjustab valu, ja see võib hõlmata puhkust, füsioteraapiat, jalgade hooldust podoloogi teenusena, ortopeedilisi sisetaldasid, ravimeid või muid ravivõimalusi. Oluline on järgida arsti soovitusi ja jätkata ravi, et valu leevendada ja jalgade tervis taastada.

 Mis on "kukekannus"?

Plantaarfastsia (inglise keeles "plantar fascia") on tugev sidekude, mis ulatub jala talla piki selle kaart, alates kannast ja ulatudes eesmise jala suunas. See kude toimib jala kaare toe ja amortisaatorina ning aitab säilitada jala struktuurilist tugevust.

Kukekannus (või lihtsalt kannus) on tingimus, kus plantaarfastsia kinnitub kannakõhrele ja võib muutuda ärritunuks või põletikuks.

See võib põhjustada teravat valu kanna piirkonnas, eriti hommikul pärast magamist või pärast pikka seismist või kõndimist. Kukekannus on üks levinumaid jalgade probleeme, eriti sportlaste ja teiste inimeste hulgas, kes on sageli jalgadele koormatud.

Kukekannust põhjustav peamine tegur on tihti liigne koormus plantaarfastsiale, mis võib juhtuda erinevatel põhjustel, sealhulgas:

  1. Jalaanatoomia muutused: Näiteks madaldunud jalavõlv  või kõrge jalavõlv  võivad suurendada plantaarfastsia koormust. Kiiresti kõndides jääb jala alla väike kivi, koperdame ja saame sidekoe vigastuse. (Plantaarfastsiit ehk kukekannus on paks sidekoe riba, mis jookseb kannast pöia eesotsa.)

  2. Aktiivne elustiil: Kui olete aktiivne ja tegelete regulaarselt spordiga, võib see suurendada jalgade koormust. Selleks, et jalgadel vähem koormust oleks sportimisel kasuta toetavaid sisetaldu Soft Luxury. Leiad toote siit

  3. Vale jalatsivalik: Ebamugavad või sobimatud jalatsid võivad suurendada plantaarfastsia koormust.

  4. Kaal: Liigse kehakaalu kandmine suurendab survet jalgadele, sealhulgas plantaarfastsiale.

Kukekannuse raviks võib kasutada erinevaid meetodeid, sealhulgas puhkust, jalgade tugevdamist ja venitamist, tallatuge, ravimite võtmist põletiku vähendamiseks ning mõnikord ka füsioteraapiat või injektsioone. Tee jalgade tervise kaardistamine podoloogi juures. Aja saab broneerida siit .

Mõnel juhul võib olla vajalik kirurgiline sekkumine, kuid see on tavaliselt viimaseks abinõuks, kui muud ravimeetodid ei ole efektiivsed. Kui teil on kannavalu või kahtlustate kukekannust, on soovitatav konsulteerida arstiga, et saada professionaalset diagnoosi ja raviplaani.