Miks käed öösel magades “ära surevad” on tuimad või surisevad ebameeld – Jalaravi Tarbed

Miks käed öösel magades “ära surevad” on tuimad või surisevad ebameeldivalt?

👉Kuidas tunnistada, millal on see probleem?


Käte tuimus on täiest tavaline asi ja selle levinumaid põhjuseid on käte närvide erinevad kokkusurumise ja pigistamise seisundid. Kinnis surumise koht võib asuda, randmel, küünarnuki piirkonnas, õlal, lülisamba kaelaosas. Tuimus võib ka tähendada närviraja pikaajalise ahenemise või lühiajalise kokkusurumise tagajärjel- magades, uneajal. 💁Väga harva on see tingitud vereringehäirest!

👉Paanikahäire all kannatavad inimestel võib samuti tekkida käte tuimus eriti haigushoo ajal krambihooga.

Tuimuse sümptomeid seostatakse sageli teatud töö asenditega.

Randmekanali sündroom on üks järgmistest põhjustest, mis tekitab kätes tuimust. See on seisund, mille tekitab suurenenud surve keskpidisele närvile. Tunnused on  tuimus, kihelus ning valu käsivarres, käes ja sõrmedes. 


Kellel ja miks?

👉Rasedatel - käte tuimus võib tekkida raseduse ajal ja olla väga ebameeldiv. tavaliselt peale sünnitamist see kaob iseenesest. Karpaalkanali tuimuse eelduseks võib olla diabeet, kilpnäärmest tingitud hormonaalsed häired, reumaatilised haigused, rohke alkoholi kasutamine, rasvumine, seljaaju vigastus või vibratsioonitõbi. Ei ole selgelt näidatud, et klaviatuuri kasutus või hiire kasutus suurendaks sündroomi riski.


👉Kodus ravimine.

Käte tuimuse on tavaliselt kergesti mööduv. Sümptomid on tingitud küünarvarre survest või ebamugavast kehaasendist. Lihased tuleks saada lõdvaks ja muuta keha asendit. 

👉Millal peaks minema arstilt abi otsima?

Soovitatav on pöörduda arsti poole, kui tuimus kestab mitu päeva või kui see raskendab töö- või vaba aja tegevust või kui sellega kaasneb ilmne lihasnõrkus. 

👉Kätehooldus/maniküür/ massaaž - kuidas see aitab?

Kätehooldus tegelikult algab puhtusest ehk pesemisest, millele peaks lisanduma kindlasti kreemitamine, et nahk oleks elastne ja see omakorda aeglustab naha vananemist. Käed on igapäevaselt kokkupuutes bakterite ja seentega, millega võid nakkuse endale organismi kiiresti viia. Kui puhtus on tagatud siis maniküüriga saab välja ravida haigused või kahjustused. Küüne- ja nahaseen, küünevallipõletiku või soolatüüka. Maniküüri käigus elavneb vereringe, masseeritakse lihaseid, eemaldatakse kõik mis tekitab vaimselt ebamugavust või füüsilise välimuse ebameeldivat olukorda.

😍👌Nii parandame enesetunnet ja füüsilist osa oma kehas. 

💁Enese eest hoolitsemine on prioriteet mitte luksus!💕💕💕

Ennetamiseks kasuta seda 👉 toodet küüntele!

Hoolda oma nahka kätel 👉 sellega ja kreemita 👉 sellega

Või broneeriaeg maniküüri 👉 siitNõgestõbi kätel

P.s Pildil on nõgestõbi. Pilt on võetud terveyskirjasto lehelt.