Jalaravi tarvete lugu. Kuidas ja miks sündis Jalaravi tarbed? – Jalaravi Tarbed

Jalaravi tarvete lugu. Kuidas ja miks sündis Jalaravi tarbed?

Jalad on oluline kehaosa: Jalad on inimese igapäevaelus olulised. Need võimaldavad liikumist, toetavad kehakaalu, aitavad tasakaalu hoida ja võimaldavad meil seista ja kõndida. Seetõttu on oluline hoolitseda jalgade tervise eest. 

Tänaseks on Jalaravi tarbed juba kolm ja pool aastat vana. Jalaravi Tarbed bränd sündis 2020 aasta märtsis kui maailma vallutas hirm uue haiguse ees.

Jalaravi spetsialistina nägin aastaid millised probleemid inimesi vaevavad. Kuid head täiuslikku lahendust ei olnud sellele kuidas saaks ise kodus oma jalgade eest hoolitseda. Maailm sulges meid lukustatud uste taha ja endiselt  vajasid inimesed abi jalgade eest hoolitsemisel. Oli vaja välja mõelda kuidas aidata inimesi kui nad ei saa minu juurde tulla? Jalavalu ei kadunud kuhugile, küüned kasvasid endiselt sisse, toasussides pigistas kõndimisel ikka haamervarbale miski.... Inimestel liikumine ja füüsiline aktiivsus oli piiratud. Hirm valitses igal pool meid. EMOsse või perearsti poole pöördumine ei tulnud kõne allagi. Esiteks oli hirm see kohutav haigus saada ja teiseks ei võetud jutule selliste nn.lihtsate asjadega. Konnasilm mis valutas ei olnud elu ega surma küsimus.

Probleemid nagu sissekasvanud küüned, konnasilmad, kallused, jala deformatsioonid, jalgades valeasend, lümfödeem ja diabeetiline jalg vajasid spetsialistide sekkumist. Kuid kuidas seda teha kui kliendid olid kodudes oma murega üksi?

 Üks võimalus oli vaimne toetus ja nõustamine. Proovisime kuid meie inimene ei olnud veel valmis interneti teel nõustamist kasutama. Hirm oli kõige ees. 

Teine võimalus oli aidata füüsiliste vahenditega. Nii me hakkasime kaardistama põhilisi vaegusi ja sellele leevenduse leidmist. 

Põhilised jalgades tekkivad vaegused:

  1. Konnasilmad: Konnasilmad on paksenenud naha alad, mis moodustuvad jala pideva hõõrdumise või surve tõttu. Need võivad olla valulikud ja ebamugavad.

  2. Sissekasvanud küüned: Sissekasvanud küüned tekivad siis, kui küünte serv tungib küünealusesse nahka, põhjustades valu, põletikku ja infektsiooni riski.

  3. Kannavalu: Plantaarfastsiit ehk "kukekannus" on jala all asuva sideme (plantaarfastsia) põletik, mis võib põhjustada teravat valu kanna all.

  4. Hallux valgus (suure varba kont ): See on seisund, kus suure varba liiges on kõver ja see võib põhjustada valu.

  5. Haamervarbad: Haamervarvaste tekkepõhjus on enamasti luuline -pöialuu esimesed varbad on pikemad. Suur varvas on lühem kui teine ja kolmas varvas.

  6. Tursed jalgades: Lümfivedelik koguneb jalaosadesse ja põhjustab turset.

  7. Haavandid jalgadel ja nakkushaigused jalgades: Jalad võivad olla vastuvõtlikud erinevatele nakkushaigustele, nagu seenhaigused, ekseem (ekseem on nahahaigus) ja nahaärritused. Diabeetiku jalgadel on suurem risk jalgades probleemide tekkeks, näiteks haavandid ja infektsioonid. Nagu sissekasvanud küüs ja kodune hooldamine või konnasilm ja selle kodune hooldamine.

  8. Jalgades tekkinud vigastused: Põhilised vigastused jalgades, nagu nihestused, venitused, luumurrud või sidemete rebendid, koormuse tagajärjel lihased kanged ja valusad.

 

Mis toode aitaks ennetada konnasilma?

Mis see on? Konnasilmad on paksenenud naha alad, mis moodustuvad jala pideva hõõrdumise või surve tõttu.

Kuidas kodus konnasilma hooldada?

Ja  peame arvestama, et praegu on meil piiratud liikumine ja see tähendab, et jalatsiteks on peamiselt toasussid. Kreemitamine?

Milline kreem vähendab paksenenud nahka ja teeb elastseks ning pehmeks?

Leidsime: Selles kreemis peab olema toimeaine salitsüülhapet. Ideaalselt sobis Foot Soft. Kreemi leiad siit  .

Võib ka  lühiajaliselt kasutada konnasilma vedelikku. See toode on siin

Kui kõndimisel on küüs valulik? Äkki surve tagajärjel kasvab küüs sisse?

Kuidas meie aidata saame? Koduseks hoolduseks komplekt ja kasutusjuhend?

Mõeldud tehtud: Kui Klient Jalaravi kabinetti kohale tulla ei saa siis aitab:

Sissekasvanud küüne Komplekt on koduseks järelhoolduseks mõeldud. Toote leiad siit

Kasutamine:

Puhasta puhastuslapiga küünevallid ja küüneservad. Lõika kolmnurkne sobiv suurus capolini rullist tükk. Capolin tampooni materjaliga eraldada küünevall ja tõsta komplektis oleva instrumendiga küüneserv kõrgemale. Ja vajadusel pane veel üks Capolini tampooni rullist lõigatud tükike küüne ja küünevalli vahele, et hoiab võimalikult eemale küünest küünevalli. Ära kasuta kitsaid jalatseid ja sokke. 

 Küünevall

 

 

Hallux valgus? Kuidas ennetada suure varba kõverdumist? 

See on seisund, kus suure varba liiges on kõver ja see võib põhjustada valu. Rahvakeeles suure varba nukk/kont.

Hallux Valguse ennetamine:

Hallux valgus on jalgades tekkiv deformatsioon, mida iseloomustab suure varba kaldumine teiste varvaste suunas ning selle tagajärjel tekivad valu ja ebamugavused.

  1. Sobivad kingad ja abivahendid varvastele: Kandke kingi, mis on teie jala kuju ja suuruse jaoks õiged. Vältige liiga kitsaid või kõrge kontsaga kingi, mis võivad suurendada hallux valgus'e riski. Abivahendid leiate siit

  2. Ortopeedilised sisetallad: Mõnikord võivad ortopeedilised sisetallad aidata vähendada survet suurele varbale ja leevendada ebamugavusi. Tallatoed leiad siit

  3. Regulaarne jalgade hooldus: Pidage hoolt oma jalgade eest, hoides küüned lõigatuna ja nahka niisutatuna. See aitab vähendada hõõrdumist ja survet suure varba piirkonnas. Broneeri aeg Jalaravi kabinetti siit

 

Veel saime teada, et kliendid kurdavad: lihased kanged ja valusad.

Kuidas meie aidata saame? Lahenduseks Camphorit sisaldav salv.

Salv liigestele ja lihastele valude leevendamiseks.

Kui otsite lahendust ennast vaevavale lihase- ja liigesevaludele, aga ka sügeluse leevendamiseks, siis meie Camphori kreemid on kõige parem variant nende probleemide seljatamiseks.

Palsam võib aidata leevendada lihas- ja liigesevalusid ning liigesepõletike ja reuma sümptomeid. Eukalüpti- ja kamperõli koos aitavad looduslikult leevendada valu, rahustada lihaspingeid ja parandada vereringet. Kasutage kuni 2-3 korda päevas, lastes palsamil liigestesse ja lihastesse imenduda vähemalt 30 minutit.

Valule leiaks leevenduse selle tootega.

Haamervarbad. Mis need on ja miks? Kuidas meie saame aidata?

Mis need on ja miks need tekivad?

Haamervarbad on varvastes tekkiv deformatsioon, kus varbad kõverduvad ülespoole jalalaba keskosa suhtes ja võivad tunduda sarnaselt haamriga, mis ongi nime allikaks. 

Miks haamervabad tekivad?

Haamervarvaste tekkepõhjus on enamasti luuline -pöialuu esimesed varbad on pikemad. Suur varvas on lühem teisest ja kolmandast varbast.

Haamervarvad võivad mõjutada ükskõik millist varvast, kuid kõige sagedamini mõjutavad need teist, kolmandat ja neljandat varvast.

See seisund võib olla pärilik, kuid see võib ka areneda aja jooksul, eriti kui jalad puutuvad kokku kõrge kontsaga kingade või kitsaste jalatsitega.

Haamervarbad põhjustavad erinevaid võimalikke ebamugavusi ja probleeme, sealhulgas:

  1. Valu: Kumerad varbad võivad põhjustada valu jalas ja varvaste piirkonnas, eriti kõndimisel.

  2. Kallused ja konnasilmad: Haamervarbad võivad suurendada hõõrdumist ja rõhku varvastele, mis võib põhjustada kalluste ja konnasilmade teket.

  3. Liikumispiirang: Haamervarbad võivad piirata varvaste liikuvust, mis võib muuta jalatsite valimise ja kandmise raskemaks. Abivahendid haamervarvastele leiate siit

 

 Kuidas meie saame aidata?

Kodusteks vahenditeks on kõige vähem aega ja raha nõudvad tegevused - harjutuste tegemine! Harjutustega saab kõige paremine ennetada haamervarvaste teket kui neid veel ei ole, aga on soodumus haamervarba tekkeks. ( Eelpool oli juttu, et Haamervarvaste tekkepõhjus on enamasti luuline -pöialuu esimesed varbad on pikemad. Suur varvas on lühem teisest ja kolmandast varbast.)

Ennetamiseks leidsime Saksamaalt tooted mis eraldavad varbad ja panevad nad tööle. Üks neist on varavste eraldaja ja tugi.

Varvaste eraldaja eraldab teise, kolmanda ja neljanda varba teine teisest ning toetab juba kergelt kaardus varbaid alt poolt. See toode ei lase hõõrduma, mis tähendab et ennetab pehmekoelise konnasilma teket. Toode on pestav ja ei ole silikonist. Allergiavaba. Toote leiate siit:

Tursed jalgadel. Miks jalad on paistes?

Jalgade paistetus võib olla põhjustatud mitmetest erinevatest teguritest. Siin on mõned levinumad põhjused:

  1. Lümfivedelik koguneb jalaosadesse ja põhjustab turset.
  2. Vedeliku kogunemine: Vedeliku kogunemine jalgades võib olla tingitud mitmetest asjadest, sealhulgas istuvast eluviisist, liiga soolase toidu tarbimisest, rasedusest või vedelikupeetusest.
  3. Vereringehäired: Probleemid verevarustusega jalgades võivad põhjustada paistetust. Näiteks võivad veenilaiendid või süvaveenitromboos mõjutada vereringet jalgades.
  4. Vigastused: Jalgade vigastused või traumad, nagu nihestused või luumurrud.
  5. Südame- ja neeruprobleemid: Südame- või neeruprobleemid võivad mõjutada vedeliku tasakaalu kehas ja põhjustada jalgade paistetust.

Kuidas meie aidata saame? Kodune tursete hooldus.

Kõige lihtsam on teha harjutusi. Jalgade tursete leevendamiseks võib kodus teha mitmeid lihtsaid samme. Siin on kolm kõige lihtsamat näpunäidet jalgade tursetega tegelemiseks:

  1. Tõstke jalad üles: Üks tõhusamaid viise jalgade turse vähendamiseks on jalad üles tõsta. Proovige istuda või lamada ning asetage jalgade alla padi või tõstke jalad padjale nii, et need oleksid südame kõrgusel või veidi kõrgemal. See aitab vedelikul jalgadest paremini äravoolu tagada.

  2. Liikumine: Liigutage jalgu regulaarselt, kui see on võimalik. Liikumine aitab kaasa vereringe paranemisele ja vedeliku äravoolule. Tehke venitus harjutusi.

  3. Vältige pikka seismist või istumist: Kui töö või tegevus nõuab pikka aega jalgadel seismist või istumist, proovige regulaarselt pausi teha ja jalgu liigutada.

 Venitusharjutused

Lisaks esmaabiks koheselt tursete alandamiseks Fizzy Gel.

Külm ja särisev geel mis võtab lühikese ajaga tursed maha, alandab paistetuse. venitusharjutused, külm geel

Toote leiate siit

Kannavalu hommikul ja kannavalu kõndimisel. 

Kuidas meie saame aidata?

Kannavalu kolm peamist põhjust:

  1. Plantaarfastsiit ehk "kukekannus" on jala all asuva sideme (plantaarfastsia) põletik, mis võib põhjustada teravat valu kanna all.  See võib põhjustada eriti hommikuti kannavalu. Ravi hõlmab tavaliselt venitusharjutusi, ortopeedilisi tallatoed ja jalasõbralikke jalanõusid. Arst võib määrata ka põletikuvastaseid ravimeid.
  2. Jalgades vale asend: Mõned jalgades ajaga tekkinud valed asendid, nagu näiteks sünnipärane kõrge jalavõlv või lampjalg, võivad põhjustada samuti kannavalu hommikuti. Ortopeedilised tallatoed igapäevaselt ja venitusharjutused aitavad sümptomeid leevendada. Kõrge jalavõlv ei asetu maha vajaliku kolme punktiga kõndimisel. Selle tagajärjel on lihtne vigastada ja saada kannavalu.
  3. Lihaste lühenemine:  tüüpiliseks sümptomiks on liigeste ja lihaste vähene liikuvus ning valulikkus. See võib samuti tekitada kannavalu. Pikaajaline istuv eluviis või vähene liikumine võib põhjustada lihaste lühenemist, eriti jalgades, seljas ja kaelas.

Meie leidsime kodus kasutamiseks erilise ortopeedilise tallatoe. Tallatugi on valmistatud nii, et hoiab kanna äärtest ja kannalt kaob surve. Lisaks surve jaotatud nii, et venitaks talla all olevaid lihaseid, samuti korrigeerib jala asendit. Kuid see tallatugi ei toesta jalavõlvi kui on väga kõrge jalg või täiesti madaldunud ehk lampjalg. Kui soovite kõrgele jalavõlvile toestust, sest jala pealt valutab siis tuleb teised ortopeedilised tallad osta või eriti kõrge jalavõlvi puhul pöörduda ortopeedi poole, et valmistada individuaalsed tallatoed.

 

Tallatoed leiate siit 

Viimasena otsisime lahendust kodus hooldamist vajavad haanavdid ja nakkused jalgades.

Milline on levinuim nakkushaigus jalgades? Naha- ja küüneseen, nahasügelus, ärritunud nahk, kannalõhed tulid esimesena esile kliendi küsitlustes.

Kuidas meie saaksime aidata?

Naha- ja küüneseente ennetamine ning kodune hooldus võivad olla olulised, eriti kui teil on suurenenud risk nakatumiseks või olete juba kogenud seeninfektsiooni.

Küüneseen

Siin on mõned näpunäited, kuidas neid nakkusi ennetada ja kodus hooldada: 

  • Hügieen: Peske regulaarselt käsi ja jalgu seebi ja veega. Kuivatage need hoolikalt, eriti sõrmede ja varvaste vahelt.
  • Kuivus: Hoidke nahka ja küüsi kuivana. Niisked ja soojad tingimused soodustavad seente kasvu. Pärast ujumist või higistamist kuivatage end põhjalikult.
  • Hingav riietus: Eelistage looduslikest materjalidest (nt puuvill) valmistatud hingavaid riideid, eriti jalatsite puhul. Vältige liiga kitsaid kingi ja jalatseid.
  • Ärge kandke niiskeid sokke ja kingi: Vahetage regulaarselt sokke, eriti kui need muutuvad märjaks. Valige sokid, mis imavad niiskust.
  • Desinfitseerimine: Kasutage avalikes saunades, basseinides ja duširuumides alati jalanõusid ja desinfitseerige need pärast kasutamist.
  • Küünte hooldus: Hoidke küüned lühikesed ja puhtad. Vältige küünte kahjustamist või vigastamist, mis võib seeninfektsiooni riski suurendada.
  • Üldine tervis: Tugevdage immuunsüsteemi tasakaalustatud toitumise, regulaarse liikumise ja piisava une abil. Tervislik immuunsüsteem aitab kehal nakkustega paremini võidelda.

Hügieeni hoidmiseks leiate tooted siit:

Desinfitseerimiseks leiate tooted siit:

Küünte hoolduseks broneeri aeg siit

Naha- ja küüneseente kodune hoolduseks näpunäited:

  • Seenevastased või/ja ennetavad kreemid: Kui kahtlustate naha- või küüneseent, võite proovida apteegist või spetsialiseerunud ettevõtete saadaolevaid seenevastaseid kreeme. Järgige kasutusjuhiseid ja kasutage neid regulaarselt. 

  • Küünte seeninfektsioonid: Küünte seeninfektsioonide korral võib vaja minna pikemat ravi, sealhulgas suukaudseid seenevastaseid ravimeid. Kui kahtlustate küünte seeninfektsiooni, konsulteerige kindlasti arstiga. 

  • Ärge kriimustage ega kahjustage nahka ega küüsi: Kriimustamine või kahjustamine võib nakkust süvendada. Püüdke vältida küünte kahjustamist ja ärge kriimustage sügelevaid piirkondi.

Küünte jaoks seent ennetavad ja leevendavad tooted leiate siit

Nahaseent ennetavad ja leevendavad tooted leiate siit

Kannalõhed, haavandid jalgadel, marrasnahk mis tekkinud koperdades kukkumisel, näiteks. Kuidas saaksime meie aidata?

Haavadele sobib kasutada kodustes tingimustes - Haavaside geeliga Sorbact

Sorbact® on mikroobe siduv haavaside mis ennetab biokoormuse vähendamise läbi haavainfektsioonide teket ja ravib haava- infektsioone. Mikroobid kinnituvad haavasideme pinnale ja eemaldatakse sideme vahetamisel.

 

Haavasideme leiate siit

Kannalõhede tekkimise põhjused ja kuidas kodus lõhede eest hoolitseda?

Kannalõhedele leidsime toote mida saaks nimetada - "kannalõhede liimijaks"

Tekkinud kannalõhede eest tasub kiiresti hoolitsema hakata, sest kui lõhed süvenevad võivad nad edasi areneda haavanditeks. Õige hooldus kaotab kannalõhed.

 

Kannalõhed, hügieen 

Kannalõhede peamised tekkimise põhjused:

  • Kuiv nahk
  • Liigne niiskus
  • Liigne surve
  • Nahahaigused
  • Vanus
  • Üekaal või rasvumine
  • Vale jalatsivalik
  • Pärilike omadustega

 Kuidas kodus kannalõhesid ennetada?

Hoidke nahka hästi niisutatuna, eriti kuivadel ja külmematel perioodidel. Kasutage regulaarselt niisutavat kreemi või salvi. Üks võimalus on selle tootega siin 

Kui, aga Uurea sisaldus ei sobi siis meil on teine kannalõhedele mõeldud kreem. Selle toote leiate siit

kuiv nahk, kannalõhed, jalakreem

Investeerige jalatsitesse, mis on mugavad ja hästi toestatud. Liiga kitsad või ebamugavad kingad võivad põhjustada kannalõhesid. Kasutage tallatugesid, et jalg asfaldile astuks õiges asendis.

Liiga kuum vesi kuivatab nahka. Püüdke kasutada sooja vett, mitte kuumavett, kui pesete jalgu.

Püüdke vältida liigset hõõrumist või naha liigset eemaldamist/raspeldamist/koorimist, see võib samuti kannalõhesid põhjustada.

 Eelnevate murede põhjal saime turundus ja spetsialistide tiimiga kokku vahendid millega saame ennast aidata kui me ei pääse abi saamiseks kodust välja.

Selline lugu sai alguse, sest jalad on oluline keha osa ja enese eest hoolitsemine on prioriteet mitte luksus!

Palju päikest teie päeva soovides, 

Jalaravi Tarbed