Jalaravi spetsialisti igapäeva töös tuleb ette..... – Jalaravi Tarbed

Jalaravi spetsialisti igapäeva töös tuleb ette.....

Olen õppinud Jalaravi spetsialistiks - Podoloogiks, et aidata inimesi kes ei tule ise toime ja neid keda vajame oma lähedal igapäevaselt. Kuid selle tööga kaasneb palju emotsioone. Kogemuste jagamine ja tähelepanu pööramine on eriti oluline tegevus. Igapäev tahan anda endast parima nii füüsiliselt sotsiaalselt kui vaimselt.

Kaasa aidata inimeste tervise edendamisele.

Broneeri aeg siit Nataliale koju kutseks

Jagan teiega oma kolleegi kogemust:

Pirjo on töötanud alal üle 15 aasta.

Pirjo teeb igapäevaselt koduvisiite eakatele ja liikumispuudega inimestele. Tema teenust tellitakse läbi sotsiaalameti töötajate kes igapäevaselt kodudes käivad.

Siin on näide sellest, kui kiiresti võib eaka inimese seisund ja olukord muutuda. Ja muutus ilmneb jalgades kiiresti. 

Klient käis duši all väljaspool kodu ja seal ei olnud asjale tähelepanu pööratud, välja arvatud see, et varvaste vahele oli pandud lambavill. Sotsiaaltöötaja ega hooldaja pole aastaid teda külastanud. Pirjo käib kliendi juures kord kahe kuu jooksul ja jalad on selles tempos korras olnud, välja arvatud küüned.

Siis oli jalgade muutus selline, nagu pildil näidatud, nii et kogu jala struktuur oli paari kuuga muutunud, nahk absoluutselt haavandunud ja kallused pinnale tõusnud. Käsnjas muutus küüntes ja kogu eakas proua näeb välja täiesti erinev. Mis siis juhtus?

Vana proua ei mäletanud enam süüa. Talle toodi toit koju, kuid see pandi külmkappi. Ta ei mäletanud seda sealt võtta, veel vähem endale soojakst teha. Ta ei mäletanud enam, kust toitu leida, rääkimata sellest, et ta oleks seda soojalt söönud. Avamata külmikus oli nädalaid seisnud toitu.  

Ainus asi, mida ta on mäletanud süüa, on hommikul valmis puder ja kohv. Nälgides on ta päeva jooksul söönud mitu putru. Ja üldine seisund varises hetkega kokku ja täiesti arusaamatud jalgades muutused. Dušireisil saab ta lõunat ja muidugi, kuna ta sööb seal hea isuga, eeldatakse, et ta sööb ka kodus. Ja ta polnud nälja üle kurtnud.

Kui tema tütar avastas selle probleemi, viis ta kliendi kohe arsti juurde, hoolimata sellest, et ta elas 300 kilomeetri kaugusel. Arst diagnoosis aneemiat ja alatoitumust. Nüüd on korraldatud prouale koduteenus. Hooldaja käib igapäevaselt kliendi juures ja kontrollib, et ta oleks söönud, ravimid võtnud ja vitamiinid saanud. Arsti juures analüüsid näitasid, et D-vitamiini väärtus oli peaaegu 0.

Kui kliendil poleks jalaravi spetsialisti kodus käinud, oleks tema olukord läinud nii halvaks, et kodus poleks olnud võimalik ellu jääda ja võib-olla oleks ta nälga surnud.

Jalgade hooldus lisaks koduhooldusele või muule ravile on väga oluline osa igakülgsest hooldusest. Ja podoloog on kohustatud omandama põhitõed ja andma endast parima. Me aitame nii inimestel elada kõrge vanuseni ja kvaliteetsemat elu.

Tervitused kõigile, kes kodukülastusi teevad. Võiks peaaegu öelda, et nüüd on Sind väga vaja, sest kui kliente võimalikult kaua kodus hoitakse saame meie oma esivanemaid aidata.

Moraal sellele loole on: paneme tähele meid ümbritsevat ja inimesi meie ümber. 

Iseenese teadmata võid päästa teise inimese elu.