Jalad kui tervise peegel! – Jalaravi Tarbed

Jalad kui tervise peegel!

Jalgade tervis annab märku inimese üldtervislikust seisundist. Suurel osal inimestest on kaebuseks jalgade valu, seljavalu, põlvevalu.

Enamasti arvatakse, et see juhtub pikast tööpäevast jalgadel või sundasend tööajal.

Tegelikult võib see viidata veenilaienditele, lümfiringluse puudulikkusele (vedelikud ei liigu kehas ringi ja jalad on paistes), konnasilmadele, varvaste valele asendile ja ka teistele probleemidele, näiteks suurevarba nukk, kukekannus, seenhaigused. Kõik need takistavad normaalset kõndimist.

Jalgade valu võib ka tekkida kuivast nahast jalgadel, higistavatest jalgadest, sissepoole kasvanud soolatüükast, kõõluste venitusest. Neid ei ole tavaliselt otseselt silmaga näha.

Jalgade hoolduse puhul vaadatakse inimest tervikuna, samal ajal kui ilupediküüris tehakse konkreetseid tegevusi kõigile samade võtetega.

Jalgade hoolduses hoolitsetakse inimese eest füüsiliselt, psüühiliselt ja sotsiaalselt. Ehk siis jalgade hoolduse spetsialist teeb vajaliku ja võimaliku hoolduse jalgadele ning toetab sellega ka inimese enesehinnangut. Samuti on sotsiaalsele suhtlemisele toeks üksikule inimesele, kellel võib olla ei olegi kedagi muud kellega suhelda. Samuti nõustatakse klienti kodustes tingimustes enda eest hoolitsemisel ning vajalike abivahendite valimisel ja hankimisel.

Ilupediküür jäägu neile kellel on tervisega kõik korras. Ja lõppudelõpuks tahavad naised ilusad välja näha ning ilupediküür annab neile hea enesetunde.

Neil kellel on mure või veel ei ole tekkinud muret, võiks kord aastas käija siiski kontrollimas, kas jalgade tervis on korras.