Millist kreemi kasutada kuivale nahale, ekseemi hooldamiseks või psori – Jalaravi Tarbed

Millist kreemi kasutada kuivale nahale, ekseemi hooldamiseks või psoriaasi hooldamiseks?

Mousse vahtkreem kehale.

10% nahasõbraliku uread, aprikoosituumaõli, granaatõuna puuviljaekstrakt ja porgandiseemneõli. Miks see on kasulik sulle?

Kui sul on ekseemid või psoriaatiline nahk või väga kuiv nahk, siis see kreem aitab sind. Vahtkreem sisaldab  porgandiseemneõli, granaatõuna puuviljaekstrakti ja uread.

Porgandiseemne eeterliku õli kasulikkus:

Külmpressitud porgandiseemneõli pressitakse porgandiseemnetest külmpressitud ja seda kasutatakse kosmeetikatoodetes vananemisvastaste omaduste jaoks nahahoolduses. Samuti ennetav omadus seeninfektsioonide  põletike tekkeks.

Porgandiseemne eeterlik õli on näidanud antibakteriaalseid, seenevastaseid, põletikuvastaseid ja antioksüdantseid omadusi. Mida sellel ei ole, on porgandite vitamiinid ja toitained.

Antibakteriaalne:

Hiljutine uuringTrusted Source leidis, et porgandiseemneõli on efektiivne mitmete bakteritüvede vastu võitlemisel.

Nende hulka kuuluvad Listeria monocytogenes, mis põhjustab listerioosi infektsioone, ja Staphylococcus aureus, mis tekitavad põletikke nahal. Selle tõhusus E-coli ja Salmonella suhtes oli väiksem.

Seenevastane:

Uuringud näitavad, et porgandiseemneõli teine keemiline ühend karotool vähendab taimede kasvu mõjutavate seente aktiivsust.

Teine uuringTrusted Source näitab, et porgandiseemneõlil on teatav efektiivsus selliste pärmide vastu nagu Candida albicans ja Aspergillus.

Antioksüdant:

UuringTrusted Source, mis viidi läbi rottidel, viitab sellele, et porgandiseemneõli võib olla tõhus antioksüdant. Samas uuringus leiti, et porgandiseemneõli võib olla kasulik ka maksakahjustuse vastu.

Granaatõunaekstrakti kasulikkus:

Granaatõunaekstraktis leiduvad antioksüdandid koos fütotoitainete, mineraalide, rasvhapete ja vitamiinidega toimivad sünergias, et nahka pleegitada ja edendada kollageeni tootmist. Kollageen on peamine nahas ja sidekudedes leiduv struktuurne valk ning see on absoluutne eluliselt tähtis rikkaliku, noorusliku välimuse jaoks.

Aprikoosituumaõli kasulikkus:

Aprikoos on eriti rikas oleiin- ja linoolhapete poolest. See on väga tervislik, kuna sisaldab märkimisväärses koguses E-vitamiini. On ideaalne kõigile nahatüüpidele. Imendub kiiresti, pehmendab nahka, eemaldab mustust ja annab loomuliku sära. 

Urea kasulikkus :

Urea ehk karbamiid on niisutav aine, mis soodustab vee peetust nahas. Alates 10% Urea sisaldusest kreemis tekib naha sarvkihi avamise toime kreemil. See on naha uuendamiseks väga kasulik. Toimib surnud naharakkude vastu, mis on näiteks iseloomulik sellistele seisunditele nagu ekseem. Alates 15% Urea sisaldust kasutatakse selle naha sarv kesta avamise toimet tugevamat võimekust terapeutilistel eesmärkidel. Nagu näiteks psoriaasile soovitatavalt alates 25% Urea sisaldavat kreemi.