Miks nahk sügeleb? Ja mida teha, et sügelemist leevendada? – Jalaravi Tarbed

Miks nahk sügeleb? Ja mida teha, et sügelemist leevendada?

Kui sa oled siin lehel, siis sa otsid põhjust, miks su nahk sügeleb?!
Mõnikord me ei märkagi kui sügame oma nahka, käsi või jalgu. Alles siis kui sügelus on juba ebameeldivaks muutunud hakkame otsima põhjuseid - miks sügeleb?

Täna räägime, mis põhjustab naha sügelemist ja mis teha, et seda probleemi lahendada. 

Ennem kui alustame, tahan sulle meelde tuletada, et kui sügelus on väga ekstreemne, siis kindlasti helista oma perearstile. Tema oskab anda personaalsemat nõu ja abi sulle.


Naha sügelus võib olla põhjustatud mitmetest probleemidest. 


Sind võib vaevata psoriaas, ekseem või mõni  nahahaigus, mille üheks tunnuseks on sügelus. Kui kahtlustad, et need haigused on naha sügeluse põhjuseks,  siis soovitan kindlasti pöörduda arsti juurde, kes kirjutab vajadusel õiged ravimid välja. 


Kui aga sügelus on tekkinud naha kuivusest, kergekujuline psoriaas või ekseemist tekkinud ja see ei vaja ravimit, siis soovitame kasutada Keha vahtkreemi.

Vahtkreem on sensitiivne ja aitab psoriaasi ja ekseemi sügelust vähendada. Leiad selle siit. 

Kreem sisaldab 10% ureat ja taandab sügelust ning punetust ja on antibakteriaalset toimeainet (porgandiseemne õli) sisaldav. Alates 10% Urea sisaldusest kreemis tekib naha sarvkihi avamise toime kreemil. See on naha uuendamiseks väga kasulik. Toimib surnud naharakkude vastu, mis on näiteks iseloomulik sellistele seisunditele nagu ekseem. 




Üks levinumaid põhjuseid, miks nahk sügeleb on lihtsalt kuiv nahk. 


Elades Eesti külmas kliimas, võime me unustada tarbida piisavalt vett ja niisutada oma nahka toitvate kreemidega.

Lihtne vee joomine ja nahahoolduse igapäevane  protsess võib vähendada sügelust koheselt. Kui sa otsid kreemi, mis on normaalsele nahale, siis soovitame seda kreemi. 

   


Näeme oma klientide peal igapäevaselt kui kuiv nahk on jalgadel. Kui sul on sügavniisutust vaja, siis soovitame kasutada Foot soft, mis sisaldab ka ureat. Urea on antibakteriaalne ja ei lase halbadel bakteritel naha lõhede kaudu kehasse jõuda. 



Mis siis juhtub kui sa ei niisuta oma nahka regulaarselt ja nahk on pidevalt kuiv?


Kahjuks kuiv nahk võib põhjustada ekseemi. Su nahk hakkab pragunema ja võib tekitada lõhesid ning minna katki, mis laseb sisse halvad bakterid ja selle tagajärg võib põhjustada lõpuks ka muid haiguseid nagu näiteks jalaseent.

Ja muidugi kuiv  nahk kiirendab naha vananemist, sest nahk kaotab elastsuse. 


Kui sa soovid kuiva nahka parandada, siis soovitame lisada oma igapäeva rutiini nahahooldus protsess (kreemitamine ) ja jooge rohkem vett. 


Kahjuks naha kuivamine tekitab kandadele lõhesid. Sellisel juhul enam tavalistest kreemidest kasu ei saa.

Soovitame kasutada spetsiaalselt Foot Repair kreemi, mis on nahalõhede jaoks valmistatud. Seda võib ka kasutada sõrmeotstes tekkivate lõhede hooldamiseks.  


Kui Sa kahtlustad, et asi võib olla tõsisem, siis kindlasti pöörduge spetsialisti poole oma murega. 

 

 

Suveks soovitame veel Fizzy Geeli, mis jahutab nahka ning eemaldab sügeluse. Leiad selle siit.

 

 

Päikest Sulle päeva soovides,

Monika

Jalaravi Spetsialist