Kuidas hoolitseda jalgade eest nüüd talvel? – Jalaravi Tarbed

Kuidas hoolitseda jalgade eest nüüd talvel?

Siit mõned näpunäited😁


      Jälgi mida kannad jalas

Alati on ennetamise võimalus. Kingade ostmisel pista käsi sisse ja katsuda kas seal on õmbluseid, mis võiksid survet tekitada. Samuti tallatoed, eriti päka all olev tugi aitab hoida ära küünte sisse kasvamist (nt on soovitada väga häid saksa kvaliteediga tallatugesid Exlusiv või Komfort. Komfort on õhuke ja toetab päkaalt ristvõlvi. See lükkab varbad õigesse asendisse ja nii ei teki konksus varbaid vanemas eas. Samuti aitab ennetada jalgade hooldus professionaali juures. Jalgade hoolduses peaks käima poole aasta jooksul korra, et ennetada hõõrdumisi ja võimalikke põletike tekkimist või seennakkust

      Jälgi mida kasutad ja sööd:

Palju on kliente, kes ei julge minna pediküüri, sest neil on jalgades ebameeldiv lõhn või küüned on kollased, pudisevad või väga kõvad ja paksud. Lisaks on kliente kes pöörduvad arsti juurde kuid saavad testi tulemuseks negatiivse tulemuse. Kindel soovitus on: turguta organismi rohke vedelikuga – joo vett, rohelist teed või taimeteesid ja söö toidulisandit probiootikumid.

Meie soovitame regulaarselt käia jalgade hoolduses – see tagab kvaliteetsema elu. Piimhappe bakteri söömine hoiab samuti mikrokliima soolestikus korras ja aitab tõsta immuunsust, mis omakorda hoiab ära seeninfektsioonid jalgadel.

Jälgi varbaküüsi kodus samuti ja kasuta proffide tooteid

Peske jalgu ja kuivatage hoolikalt. Kreemitage jalgu ning õlitage küüsi. Korra poole aasta jooksul on soovituslik käia hoolduses, et ennetada suuremaid probleeme. Kasutage erinevaid tallatugesid. Tallatugedega ennetad näiteks “kukekannuse” tekkimist, mis tekitab kandades valu või paksendite tekkimist varvastele. Tallatoega väldid, leevendad selja-, põlve-, peavalu. Õigete nahahooldus toodetega, näiteks on deodorant mis kuivatab varbavahed, kaitseb Sind seennakkuste eest ja teeb naha pehmeks (üks imeline toote on Saicara Soft&Silk deodorant). Parabeeni vabad tooted hoiavad ära naha kuivamise. Jalad on sinu keha peegel. Terved jalad- terve keha! 

Mida tehakse vabaküüntega jalaravi kabinetis

Jala ülevaatamine ja diagnostika, leotus, paksendite eemaldamine, õige küünte hooldamine, nahahooldus ja massaaž. Meil probleemsetele jalgadele ravipediküür või vähem probleemsetele klassikaline pediküür. See kõik taastab jala tervist.  Jalaravi kabinetis on võimalik teha ka jalalaba tervise kaardistamist. Tervise kaardistamisel saame teada: kas liigesed kuluvad, kui palju nad on juba kulunud, saame vastuse miks tavaliselt jalad külmetavad või kuumavad, higistavad. Miks jalad on paistes? Mis on meie jalgadele vajalik tegevus et nad töötaks.


Kuidas hoida jalad ilusana: 

 

  • ära kasuta teiste isikute (sh pereliikme) jalanõusid ega käterätte; desinfitseeri kantavaid jalanõusid aeg-ajalt seeninfektsioon vastase aerosooliga ja Jalaravi kabinetis on soovitada Saicara Shoe Fresh pihustit- jätab kergelt sidruni lõhna jalatsitesse
  • pese jalgu ja kuivata iga päev ja vaheta sokke ja võimalusel jalatseid iga päev;
  • pööra kindlasti tähelepanu enda ja oma lapse või lapselapse jalahooldusele, ema/isa ja vanaema/vanaisas jalgadele, ka nende jalgadele on tihti ravi ja hoolduseks lahendus olemas.