Kas mul on küünel seen? – Jalaravi Tarbed

Kas mul on küünel seen?

Küüneseent võiks kahtlustada siis, kui küüs on:

  • läiketu ja hägune
  • murenenud/pudrune küüne alt
  • pruun, kollane, roheline, valged laigud 
  • paksenenud ja kihiline
  • Lõhnab

Küüneseene testimisele broneeri aeg 👉  siin

Küüneseent peaks kahtlustama ka siis, kui küünevalli põletik on juureosas.

Pooled üle 40-aastased eesti inimesed põevad jalgade seenhaigust. Kuna alguses võivad muutused olla väikesed ning pigem kosmeetilist laadi, ei alustata raviga õigel ajal.  Seetõttu seenhaigus vaid süveneb, muutub krooniliseks ning raskesti ravitavaks.

Tavaliselt algab küüneseen varbavahe haudumisest ja naha seenest. Kuid üksikul küünel esinev seen, on nakkus saadud välispidiselt. Ehk siis ujulad, trennid- kus on soe ja niiske, nakkab kiiresti.  

Küüneseene diagnoosimine 10 minutiga. See on lihtne test, mida saab kasutada teie enda praksise usaldusväärses keskkonnas. Andes teile usaldusväärse ja täpse tulemuse 10 minutiga.

Eelised:

Praegu kasutatavad laboratoorsed meetodid on mikroskoopiline meetod, PCR või kultiveerimismeetod. Mikroskoopiline meetod nõuab valdkonna põhiseid teadmisi ja kogemusi ning mõned seened võivad jääda tähelepanuta. Nende meetodite õnnestumise määr on 50-73%. Mõlemad meetodid on aeganõudvad, sest neid tehakse väliselt - laboris.

Testriba piirdub dermatofüüdite põhjustatud küüneseene testimisega küüntes, sest need teevad pesa väljastpoolt ja asuvad seetõttu otse küünes.

Dermatofüüdid on seened, mis vajavad kasvamiseks keratiini. Need seened võivad põhjustada naha, juuste ja küünte nakkust. Dermatofütoosi nimetatakse "Tinea" nakkusteks ja seetõttu võib see pärineda väljastpoolt. Dermatofüüdid on inimestel kõige levinumad seened. Need on niitjad seened, mis suudavad lagundada keratiini ja kasutada seda toitainena. Neid leidub kõikjal maailmas. Dermatofüüte võib jagada järgmisse kolme seeneperekonda: Trichophyton, Epidermophyton ja Microsporum. Varbaküüntel on kõige levinumad liigid Trichophyton Rubrum (70%) ja Trichophyton Mentagrophytes (20%). Perekond Epidermophyton sisaldab ainult ühte liiki: E. floccosum (5%).

Mis see on?

Kiirtest on teaduslikult ja kliiniliselt testitud testikomplekt. Uuringud näitavad, et FungiCheck, mille protsent on 97%, on kõige usaldusväärsem küüneproovide dermatofüüditest võrreldes tavapäraste meetoditega.

  • Mikroskoopiline meetod
  • Kultiveerimismeetod
  • PCR
  • Testikomplekt testib küüneproove kõigi dermatofüütide suhtes

  • Tulemused:

    Dermatofüütide põhjustatud onühhomükoosi saab ravida professionaal ja see tõbi pole inimestele ohtlik. 

    KUI test on negatiivne, on vägagi tõenäoline (50%), et kliendil on küüne muu anomaalia. Muud küünehäired (nt hüperkeratoos, onühholüüs, psoriaas või kollase küünte sündroom) võivad visuaalselt tunduda seennakkusena.

    Külgvool põhinev immunoanalüüs, mis on mõeldud küüntes dermatofüütidest saadud antigeenide tuvastamiseks, kasutades nitrotselluloosmembraanile immobiliseeritud dermatofüütidevastast antikeha, mis reageerib kokkupuutel dermatofüütidega

    Tekkis kahtlus kas on küüneseen? 

    Vajuta👉 siia

    Test oli negatiivne ? Proovi 👉 seda