Jalatasite parandus, hooldus ja kuidas endale jalatseid valida? – Jalaravi Tarbed

Jalatasite parandus, hooldus ja kuidas endale jalatseid valida?

Jalatsite parandus, hooldus ja kuidas endale jalatseid valida?

Jalatsite parandus võiks olla vajalik ja kasulik, kui teie lemmikjalatsid on väliselt kahjustatud või kulunud, kuid soovite neid jätkuvalt kanda. Kui jalatsid on seest kulunud või kahjustunud ei soovitaks neid parandusse viia vaid osta uued.

Vanade ja kahjustunud jalatsitega kõndimine võib põhjustada mitmeid probleeme jalgadele ja üldisele tervisele.

jalad valutavad

Siin on mõned võimalikud probleemid:

  1. Vanad või kulunud jalatsid ei paku enam piisavat tuge ja polsterdust, mis võib põhjustada ebamugavust ja valu jalgades, eriti talla, pahkluude, põlvede ja selja piirkonnas.
  2. Vanad ja kahjustunud jalatsid võivad suurendada vigastuste riski, kuna need ei suuda jala stabiilsust ja tuge pakkuda. See võib suurendada libisemiste, nikastuste ja luumurdude ohtu.
  3. Kui jalatsid ei paku piisavat toestust, võib see põhjustada kehas rühi muutuseid, mis omakorda viia seljavalude, kaelavalude ja muude lihas- ja skeleti probleemide tekkeni.
  4. Kui jalatsid ei toeta jalga õigesti, võib see aja jooksul põhjustada jalgade deformatsioone, nagu kõverdunud varbad või jalalabade madaldumist.(eaga kaasnevaid komplikatsioone-lampjalga)

Seetõttu on oluline jälgida oma jalatsite seisukorda ja vajadusel neid perioodiliselt välja vahetada või jalatsites sisetallad vahetada. Vahel piisab ka sisetaldade vahetusest, et saaks oma lemmik jalatseid kauem kanda. Sisetallad leiate siit

 

Uute ja sobivate jalatsite kandmine on oluline jalgade tervise ja üldise heaolu säilitamiseks ning vigastuste vältimiseks.

Samuti on oluline valida jalatsid vastavalt teie tegevusele ja jalgadele, et tagada parim tugi ja mugavus. Parima toe jalgadele leiate siit

    Jalatsite hooldus on oluline, et tagada nende pikem kasutusiga ja säilitada nende välimus ning mugavus.

    Siin on mõned põhilised nõuanded jalatsite hooldamiseks:

    1. Tehke kindlaks kas jalatsid on väliselt kulunud või siseselt?
    2. Kus ja millal neid jalatseid kannate? 
    3. Kas vajate jalatsite hooldamiseks koduseid vahendeid või professionaalset abi?

    Kodus hooldamiseks sobiks jalatsite puhastus komplekt millega saate jalatsid väliselt värskendada, puhastada ja poleerida. Samas saate ka määrdumisvastase toime jalatsitele. Puhastuseks mõeldus vaht on kolmetoimeline. Eemaldab mustuse, soola ja hülgab vett. Toidab materjali ning toimib vett ja mustust hülgava vahendina. Jalatsite puhastus komplekt sobib peaaegu igale materjalile. Toote leiate siit

     Kui Teil on lemmikud millega soovite trennis käija ja jatasite sisu on juba kulunud, sisetalda on võimalik vahetada siis soovitame kõigepealt regulaarselt jalatseid seest poolt desinfitseerida. Saicara Shoe Fresh on toode mis desinfitseerib jalanõud ühe pihustiga. Neutraliseerib ebameeldivad lõhnad (isegi spordi jalatsites!) ja tapab bakterid ning tõhus seente kasvu vastu. See toode on  jalatsite lohna, baktereid ja seeninfektsiooni eemaldav ja ennetav sprey igaõhtuseks kasutamiseks. Toote leiate siit 

    jalatsite hooldusvahendid, jalatsite-lohna-baktereid-ja-seeninfektsiooni-eemaldav-ja-ennetav-spreyKas vajate jalatsite hooldamiseks koduseid vahendeid või professionaalset abi?

    Kui Näete vajadust põhjalikumalt hooldada, näiteks sügavpuhastust, värvi värskendamist või eritöid nagu jalatsi venitamine või kitsendamine, võib professionaalne abi olla vajalik. 

    Kokkuvõttes sõltub see jalatsite seisukorrast ja hooldusvajadusest. Enamiku igapäevaste hooldusvajaduste puhul saate hakkama koduste vahenditega, kuid keerukamate probleemide puhul või kui soovite säilitada kvaliteeti ja ohutust, võib professionaalne jalatsiparandus olla parim valik. Oluline on jälgida jalatsite seisukorda ja tegeleda nende hooldusega regulaarselt, et pikendada nende kasutusiga ja tagada mugav kandmine.

    Kuidas jalatseid enda jala järgi valida?

    1. Mõõtke oma jalgu: Enne jalatsite ostmist mõõtke oma jalgu. Jalad on tavaliselt erineva suurusega, nii et mõlemad jalad tuleks eraldi mõõta. Kasutage selleks jalatsipoes olevat mõõtevahendit või mõõtke jala pikkust ja laiust koduste vahenditega.  Kõige lihtsam kodune vahend on paberile jalajälje joonistamine. Võtke A4 formaadis paber. Astuge palja jalaga sellele ja pliitasiga joonistage jalakuju paberile. Seejärel lõigake jalakuju paberist välja ja minge poodi. Poes sobitage see jalatsi sisse. Kui servad ei ole kortsus siis on jalats teie jalale paras ja õige suurus. Kui on servad kortsus siis ei ole see jalats teile õige suurusega. See aitab teil leida sobiva suuruse ja laiusega jalatsid.

    2. Arvestage jala kuju: Lisaks suurusele on oluline ka jala kuju. Mõned inimesed võivad omada laiemat või kitsamat jalakuju ning see mõjutab jalatsite sobivust.

    3. Tegevus ja otstarve: Mõelge sellele, millist tegevust kavatsete jalatsitega teha. Erinevad jalatsid sobivad erinevateks tegevusteks. Näiteks jooksujalatsid sobivad jooksmiseks, matkajalatsid matkamiseks ning tööjalatsid töö tegemiseks. Valige jalatsid vastavalt tegevusele, mida kavatsete nendega teha.

    4. Proovige alati enne ostmist: Enne jalatsite ostmist proovige neid alati jalga. Kandke neid mõlemal jalal ja liikuge, et veenduda, et need on mugavad ja ei põhjusta survet ega hõõrdumist.

    5. Õige istuvus: Veenduge, et jalatsid istuksid hästi ja pakuksid piisavalt tuge vajadusel lisage ortopeedilised tallatoed jalatsitesse. Varbad peaksid mahtuma jalatsitesse ilma liiga tugeva surveta, kuid samal ajal ei tohiks olla liiga palju liigset ruumi. Kand peaks olema piisavalt hästi toestatud, et jalg püsiks õiges asendis.

    6. Jalatsi materjal: Jalatsite materjal on samuti olla olulised. Kui teil on higistavad jalad või põete suhkruhaigust, eaga on kaasnemas muutused kehas valige materjalidest hingav ja kindlasti jalatsitel ei tohiks olla õmbluseid kohtades mis tekitavad survet. Mõelge sellele, millist tüüpi materjali soovite, olgu see siis nahk, kunstnahk või tekstiil. Ärge unustage milliseks tegevuseks vajate neid jalatseid.

    7. Kõndige ja tunnetage: Kui proovite jalatseid, kõndige poes ringi ja tunnetage, kuidas need jalas istuvad ja kuidas teie jalad neile reageerivad. Kui midagi tundub valesti või ebamugavalt, ärge ostke neid, proovige muid mudeleid.