Paksenenud küüned ja kannalõhed. Klient pöördus meie poole murega, et – Jalaravi Tarbed

Paksenenud küüned ja kannalõhed. Klient pöördus meie poole murega, et jalad valutavad.

Klient pöördus murega, et kõndimisel talla alt valutab ja jalad kergelt paistetavad.

Jalaravi kabinetis Podoloog tegi ülevaatuse ja selgusid järgmised faktid:

1. paksud küüned

2. kõrge jalavõlv mis on vajunud

3. ühel jalal kannal lõhed

4. kodune hooldus ei õnnestu- paindumatus

Kõik eelnimetatud vaatluse tulemused võivad tekitada nii valulikku kõndimist kui paistetust.

 

Paksud küüned

Mida saab inimene kodus ise teha?

Suuremaid probleeme ei saagi koduste vahenditega lahendada. Tuleks broneerida spetsialistile aeg ravipediküüri ehk jalgade hooldusesse.

Broneeri siit

Nüüd kui on masinatega puhastatud ja valukohad eemaldatud, saab inimene edasi juba kodus kergema vaevaga ja õigete vahenditega hooldada jalgu.

Paksud küüned on puhastatud siis kodus tuleks jätkata küüneõliga hooldamist.

Küüneõli leiad siit

Küüneõli hoiab küüned elastsetena ja kergemini lõigatavatena. Lisaks hoiab ära nakatumise seenhaigustesse ja aitab küünel taastuda kiiremini.

Kannalõhede ja talla aluste hooldamine õnnestub siiski vaid kreemitamisega. Kreemitama peaks kaks korda päevas. Foot Repair kreem sisaldab aineid mida meie nimetame omavahel "kannalõhede liimijaks". Kreemi leiad siit

Urea 

Urea ehk karbamiid on niisutav aine, mis soodustab vee peetust nahas.

Alates 10% Urea sisaldusest kreemis, tekib naha sarvkihi avamise toime kreemil. See on naha uuendamiseks väga kasulik. Toimib surnud naharakkude vastu, mis on näiteks iseloomulik sellistele seisunditele nagu ekseem. 

Hobukastani seemneekstrakt

Sisaldab kastani seemneekstrakti, mis on hea vereringe parandamiseks, veresoonte läbilaskvuse suurendamiseks, verehüübimise ja trombiohu vähendamiseks. Samuti vähendab põletikku nahas ja sisaldab antioksüdante. 

Kuningkepi ehk Oenothera Biennis õli

Õli koostises leidub rohkelt mitmekordselt küllastamata rasvhappeid. Neist enim sisaldub linoolhapet veidi üle 70% ja ligikaudu 10% haruldast gammalinoleenhapet. Gammalinoleenhappel on oluline roll organismi ja eriti naha ainevahetuse korraldamisel. Kuningkepi õli puhul vajab erilist märkimist ühekordselt küllastamata rasvhapete toime mis imenduvad kiiresti nahka kus ta annab kaks efekti. vähendab naha epidermaalkihi veekadu ja moodustab nahas lokaalseid hormoone (autokoide). 

Selle ensüümi toime sõltub palju inimese vanusest, stressist, diabeedist jm organismi seisukorda mõjutavatest teguritest, mille tulemusel võib gammalinoleenhappe moodustumine orgaqnismis osutuda ebapiisavaks. Nahk on niisuguses olukorras esimene, kus selle puudujäägi nähtused avalduvad. Kuningkepiõli kasutamine naha hooldusel leevendab neid probleeme tunduvalt. Samuti kasutatakse õli akne, psoriaasi, furunklite puhul. (Balscand OÜ)

Echinacea purpurea ekstrakt ehk punane siilkübar

Punane siilkübar on immuunsüsteemi tugevdava ja põletikuvastase toimega.

Echinacea ekstrakt sisaldab mitmesuguseid toimeaineid, sisaldades peamiselt fenoolhapet, polüsahhariide, analmiini, polüetüleeni, glükoproteiini jne. Fenoolhappe, polüsahhariidide ja alküülamiini vahel on tugev seos immuunsussüsteemi reguleerimisega. 

Teaduslikult on tehtud kindlaks siilkübara antiseptiline toime, võime haavade puhul kiirendada uute kudede teket ning vähendada valu.

Teda tarvitatakse kapslite või tinktuurina hingamisteede ja neeruhaiguste korral.

 Paistetus jalgades võib samuti tekkida erinevatest põhjustest. 

1. Ei joo vett piisavalt

2. Ei liigu piisavalt

3. Taustal olevad riskihaigused - diabeet, reumaatilised või südamega seotud haigused.

Paistetusi  jalgades saab ennetada. Tuleks vältida jalg üle põlve istumist, et vere tagasivool veenides ei oleks takistatud.Valida tuleks endale õiged jalatsid, et lihased  toimiksid kõndides. Soovitatavad ei ole ka kubemest pigistavad riided. Liikumine tugevdab säärelihaseid, mis tõhustavad veenivere voolu, kandadele-päkkadele tõusmine aktiviseerib aga säärelihaseid.  Liigesreumaga võivad kaasneda jalalaba väärasendid. Reumahaige liikumisvõime säilitamisel on peamine jalatsite valik, jalaortooside kasutamine ja jalaprobleemide enesehooldus. 

Paistetuse kiireks leevendamiseks leiad toote siit

Kokkuvõtteks: 

Klient sai valust lahti ja käib tänaseks regulaarselt jalgade hoolduses ning kasutab vajalikke ja talle sobivaid tooteid kodus. Paksud küüned ei suru enam varvastele, kand ei valuta, sest kannalõhed said puhtaks ning taastuvad.

Koostöös peitub jõud. Hoolime teine teisest, oleme rõõmsad ja õnnelikud🤩