Soojad sisetallad hoiavad Sinu jalad soojas ka miinuskraadidega! – Jalaravi Tarbed

Soojad sisetallad hoiavad Sinu jalad soojas ka miinuskraadidega!

Termo Tec Comfort termotallad külmadeks ilmadeks ja ergonoomilised sisetallad väsinud põlvedele, seljale aitavad ennetada "kukekannuse" tekkimise. Liikudes soojendavad jalalaba ja aitavad vereringet kiirendada. 

" Kukekannus" mis see on?

Plantaarfastsiit ehk rahvakeeles "kukekannus" on talla all asuva paksu fastsia ehk sidekirme põletik.

Talla all on tugev sidekirme. Ta kinnitub meie kanna luule. Korduvate välja väänamiste või väiksemate traumade saamise või ülekoormuse, vale jala asendi pidevalt olemise tagajärjel tekib põletik. Põletik põhjustab valu kannapiirkonnas. Selle sideme kinnituskohal kandluul hakkab põletiku tõttu tekkima luu kasvamine ja sellest tekibki "kukekannus". Kannavalu üks põhjustest on põletiku tagajärjel tekkiv luu kogumik. Kukekannus on põletiku tagajärg.

Kukekannus on füüsiliselt kaltsiumiladestus, mis põhjustab kannaluu alumisel küljel kondise eendi. Röntgenpildilt  vaadates võib kukekannus ulatuda ettepoole kuni poole tolli võrra. 

Eaga kaasnevalt esineb meestel seda sagedamini kui naistel, sest mehed arvavad, et see "kerge valu" läheb mööda ja iga väikse asja pärast ei saa ju joosta arsti juurde.😁 Rääkimata siis, et pöördutaks jalaravi spetsialistide poole. 

Eaga kaasnevad jalalaba madaldumine, ülekaalulisus, kõndimine ebamugavate jalatsitega, mis panevad jala valesse sundasendisse. Mida vanemaks me saame, seda rohkem oleme mugavusstoonis. Oma vanast jalatsist loobumine on raske, sest ta on juba mugavalt jalas! Kuid märkame vähem, et oleme seda jalatsit juba viimased 10 aastat kandnud ja meie keha on muutumas iga 2-4 aastase vahega. Meie keha vajumine on meile märkamattu kui me seda märgata ei taha.

Pikaajaline seismine, jooksmine, kõndimine - tekitavad meile ülekoormuse. Kerge koperdamine, kividele valesti astumine - tekitab hetkelise valu kuid tagajärjeks võib olla sidekirmes põletik.

Kuidas ära tunda või kahtlustada, et Sul on "kukekannus"?

1. Valu tekib kanna keskosas

2. Kanna keskosas tekkiv valu süveneb kõndides, joostes.

3. Kannavalu leevendub puhkeasendis

4. Valu on eritugev hommikuti kõndimist alustades.

5. Varvastel trepist les minnes on väga tugev valu, lausa nii tugev, et sa ei taha varvastele tõusta.

6.kanda katsudes on valu kõige tugevam kanna keskel, sest seal sub sidekirme kinnituskoht.

Millal arsti juurde? Millal jalaravi spetsialist saab aidata?

Esimesena soovitame siiski alustada jalaravi spetsialisti juurde konsultatsioonile aja broneerimisest. Jalaravi spetsialist teeb läbivaatuse ja määrab tallatoed või saadab röntgeni pilti tegema. Röntgeni pilt välistab muud kannavalu põhjused.

Kuidas ravitakse "kukekannust"

1. Puhkust tuleb jalale anda.

2. Spetsialist määrab jalale personaalsed toed, ortopeedilised tallatoed või koormust vähendavad kanna toed. Haige koht ei tohi saada koormust ega survet.

3. Suure põletiku puhul aitavad valu leevendada ibuprofen tabletid, diclofenak geeli 5%. Arst võib ka määrata kortikosteroidi süsti sidekirme kinnituskohta. Mittesteroidsed põletikuvastased ravimid. Ravimid nagu Ibuprofeen ja Naprokseen vähendavad valu ja põletikku kuid antud ravimite kasutamine üle ühe kuu peab olema konsulteeritud arstiga!

4. Kindlasti venitus harjutused on vajalikud, sest sellega väldige sidekirme lühenemist. Ei teeks ka paha lahas ööseks paigaldada, see venitab samuti sidekirmet.

Kokkuvõtteks on "kukekannuse" ravi pikaajaline protsess ja vajab haige endapoolset panustamist 99%. Jalaravi spetsialist ja arst saavad vaid võtta ära valu ja anda vahendid, et kiiremini paraneks.

Tallatugedega ravimisega on enamasti 6 kuuga saadud tulemused.

Kuid on ka juhtumeid kus on vaja opereerida või ravi on veninud aasta pikkuseks. Kõik sõltub siiski kui tõsiselt haige ise kaasa aitab paranemisele. 

Termo Tea Comfort soendavad jalalaba. 

Külmetavad jalad on väga levinud probleem, mis on mureks erinevates vanastes olevatel inimestel. Kuid eriti tugevalt tuleb see probleem esile naistel.

Põhjuseks on halb vereringe. On põhjustatud piiratud verevoolust perifeersetesse kudedesse.

See mure on lahendatav näiteks tallatugedega. Termo Tec Comforti on vahele paigaldatud foolium, mis soendab liikumisel tallalause. Nii hakkab ka vereringe kiiremini tööle.

 

Vaata siia: