Jalgupidi läbi elu – murevabalt! – Jalaravi Tarbed

Jalgupidi läbi elu – murevabalt!

Jalad saavad elu jooksul kõvasti vatti. Nad peavad kohanema meie elustiili, kasvava kehakaalu, valitud ameti ja jalanõude moega.

Jalad saavad elu jooksul kõvasti vatti. Nad peavad kohanema meie elustiili, kasvava kehakaalu, valitud ameti ja jalanõude moega.

 

Kui miski neile seejuures ei meeldi, hakkavad nad vastu: kasvatavad paksu nahka, konnasilmi, laiendavad veene ja tõmbavad ligi seennakkusi.

Ja see pole veel kõik. Pikapeale võivad jalavaevused mõjutada meie rühti ja seeläbi luustikku ja organeid.

 

Kõik on oodatud

See aeg, kus „koledad“ varbad tuli häbenedes sokkidesse peita, on õnneks lõplikult möödas. Pediküüri tehakse ka ilusalongides, kuid on asutusi, kus pühendutakse just haigete jalgade ravimisele.

Jalaravi kabinetti saab hõlpsasti, ilma saatekirjata registreerida konsultatsioonile või jalgade tervisekontrolli. Mõlemal juhul vaatavad spetsialistid jalad üle, kuulavad mured ja pakuvad välja ravivõimalused.

Kabineti pädevus on üsna lai, leides lahendusi sissekasvanud küünte, jala- ja küüneseene, moondunud liigeste, konnasilmade ja soolatüügaste raviks.

Üks Jalaravi kabinetti oodatud kliendigrupp on krooniliste haiguste põdejad. Pidev ravimite ja diureetikumide võtmine vähendab diabeedi-, reuma-, südame- ja veresoonkonna haiguste põdejate nahas verevarustust ja veesisaldust, muutes selle õhukeseks ning vigastused on kerged tulema. Kabinetist saab nõu ja abi, kuidas sellise naha eest hoolt kanda.

Farmatseut Reet Teemets tunnistab, et mehi käib Jalaravi kabinetis aasta-aastalt üha enam. „Mehed on ehk välitööl ja sportimisel hooletumad, neid kimbutavad sagedased traumad. Mõnes ametis on näiteks kasutusel metallplaatidega turvajalatsid, mis varvaste kaitsmise kõrval neid kahjuks ka traumeerivad, muljuvad ja tekitavad nahapaksendeid. Seenedki on umbses jalanõus kerged levima.“

Kabineti personal rõõmustab ka paariti tulijate üle. Kui mees pelgab üksi tulla, võtku naine kaasa. Samaaegselt vaadatakse üle  mõlemate jalaprobleemid ning koos on ehk raviplaane lõbusamgi järgida.

 

Ainulaadne ColdPlasma aparaat

Juba mitu aastat on Jalaravi kabinetis kasutusel ColdPlasma aparaat, mis on välja töötatud CNS Cosmeticu poolt koostöös teadus- ja meditsiiniasutustega. Paljud teadusuuringud on tõestanud ColdPlasma antibakteriaalset ja põletikuvastast toimet, samuti haavade parandamise kiirendamist.

Innovaatilise aparaadi töö põhineb küllastamata hapniku kasutamisel (osoonil) ning tugineb füüsikalisel protsessil, kus naha ja valgussondi vahele tekib elektriväli. Vabanev negatiivse laenguga hapniku aatom hakkab lõhkuma nahal leiduvaid kahjulikke baktereid, seeni ja viirusi, hävitades neist 99,9%.

Kuna aparaat puhastab nahapinna, siis paraneb raviainete imendumine ja toime efektiivsus. Lisaks põletiku alandamisele annab protseduur valuvaigistava efekti ning parandab verevarustust probleemses piirkonnas.

Näiteks psoriaasi puhul puhastub aparaadiga naha pind, samas nahka rikastav hapnik aitab naharakkudel uueneda. Päriselt psoriaasi välja ravida pole võimalik, küll vähendab protseduur põletikuilminguid ning sügelust ja nahaketendust.  

Samuti on aparaadiga saavutatud häid tulemusi haavade, kuperoosa ja rosaatsea ravis. 

Anna R. sõnul on ColdPlasma kõige paremaid tulemusi andnud seeninfektsioonide (küüne- ja jalaseen) ravis. Ühekordne protseduur ei garanteeri kohest tervenemist ning ka endal tuleb vaeva näha. Esimesel külastuskorral tehakse ettevalmistused ravi parimaks mõjuks: puhastatakse küünealused, freesitakse küüneplaadid õhukeseks. Seejärel saadetakse patsient koju juhistega desinfitseerida oma jalanõud ja vannituba.

ColdPlasmaga töödeldakse mitte ainult haigestunud pinnad, vaid ka seene võimalikud peitekolded, eelkõige varbavahed. Protseduuri korratakse nelja- või kuuenädalaste vahedega. Patsient saab kaasa täpsed nõuanded ja hooldusvahendid, kuidas ja millega oma jalgu kodus hooldada. Lõpliku tervenemise aeg sõltub suuresti sellest, kui tugev on seenkahjustus ja kui hästi patsient antud juhiseid järgib. Varuda tuleb aega ja kannatust.

Vahel tulebki haigus selleks, et anda õpetust. Näiteks selle kohta, kuidas oma jalgade eest igapäevaselt hoolt kanda. Sest nemad kannavad omakorda meid läbi elu. Jalaravi kabinet tahab teile sellel teekonnal nõuks ja abiks olla.