Ilupediküür või professionaalne jalgade hooldus? – Jalaravi Tarbed

Ilupediküür või professionaalne jalgade hooldus?

Mis vahe on ilupediküüril ja Podoloogi tehtud professionaalsel jalgade hooldusel?
1. Kosmeetiline pediküür on eelkõige profülaktiline/ ennetamise eesmärgil tehtud kosmeetiline ravi jalgadele. Et hoida jalad tervena küüne- ja nahahaigustest.
Kosmeetiline pediküür
2. Podoloogi tehtud jalgade hooldus on, aga eelkõige juba olemas olevate probleemide lahendamine ja riskihaigust põdevatele probleemide ennetamiseks mõeldud teenus.
Meditsiiniline pediküür
 
Kosmeetilisel pediküüril eemaldatakse väiksemad paksendid, lõigatakse küüned tangidega ja vajadusel viilitakse küünele kuju. Enamasti tehakse jalgadele vanni.  Lisaks on kosmeetilisele pediküürile tulles võimalik küüned lakkida. Kosmeetilisel ehk ilupediküüril on teatud tegevused mida tehakse teenuse ajal.
Podoloogi tehtud jalgade hooldusel selgitatakse välja kõigepealt kliendi mure koht. Tehakse kaardistamine jalgade tervisest. Selgitatakse välja kas teha kuiv jalgade hooldus või on võimalik panna jalad vanni? !
Seejärel kasutatakse masinaid millega lihvitakse/eemaldatakse/ puhastatakse seenhaigustest kahjustunud küüneosad, paksendid, lõhed, mis paksenditest puhastatkse. Tehakse vajadusel testid millega saab ennetada raskesse haigusesse haigestumise. Näiteks kui haavad ei parane ja veresuhkurt ei ole klient kontrollinud võib selguda, et on oht haigestuda suhkruhaigusesse. Või teine näide: jalgade nahk on punase täpiline ja sügeleb, aga vaja oleks minna operatsioonile. Selgitatakse välja mis on sügelemise põhjused ja miks ei saa selliste jalgadega haiglasse? Jalgades ja seljas on valud? Miks need on?
Hallux valgus
Lisaks meditsiinilisel jalgade hooldusel ei ole eesmärk jätta "ilusaks jalad" või küünekuju teha vastavusse esteetilisele väljanägemisele. Sellel teenusel on eesmärk eemaldada võimalikult palju halba. Võimalikult ja personaalselt vastavalt vajadusele tervislikkuse eesmärgil puhastada ja ravida. Hoolitseda kliendi eest füüsiliselt, psüühiliselt ja sotsiaalsel eesmärgil. Lõpptulemuseks peavad olema terved jalad.
 
Kosmeetilisel pediküüril on siiski ennetamise eesmärk ja ilu/välimus tähtsam.
Nahaseen ja hooldus
Seetõttu haigusest kahjustunud küüned ei peaks minema kosmeetilisele pediküüri teenusele vaid spetsialisti juurde meditsiinilist jalgade hooldust pakkuvale teenusele. Ja seda eelkõige riskirühma kuuluvad inimesed.
Meditsiinilise jalgade hooldusel ei jää kunagi esteetilises mõistes ideaalne välimus jalgadele. Küüned ei ole ideaalse kujuga, kannad ei pruugi jääda nii siledad kui sooviks.
Eesmärk on esimesel korral siiski eemaldada võimalikult palju halba, mis takistab olla terve.
 
Eestis ei ole veel podoloogia arenenud teema. Probleeme on palju kuid infot vähe. Tänaseni on piirkondi kus inimesed ei tee vahet ilupediküüril/kosmeetilisel pediküüril ja podoloogi teenusel.
Pööran tähelepanu, et enne kui teenusele broneerite selgitage siiski välja millist teenust teile vaja on. Häbeneda ei ole vaja, sest valehäbi ei paranda olukorda.
Jalaravi spetsialist
Kes on Podoloog?
Podoloog on spetsialist, kelle töö on seotud jala (jalalaba) tervise, selle säilitamise ja taastamisega. Tema töö on jala seisundi hindamine, nahahooldus, haavahooldus, küüneplaadi hooldus ja korrigeerimine, abivahendite soovitamine ja valmistamine ning jala tervise (sh hügieeni) alane nõustamine.
Podoloogil on vähemalt keskharidus ja läbitud erialane koolitus või läbitud vastav tasemeõpe või on oskused omandatud erialase töökogemuse kaudu.
Küüneseen ja seenhaigused
Kes on Kosmeetik? 
Kosmeetiku töö on kliendi esteetilise välimuse parendamine, arvestades tema soove, vajadusi ja võimalusi.
Kosmeetiku tööülesanneteks on näohooldus ja depilatsioon, lisaks võib ta teha käte, jalgade ja kehahooldust ning jumestust.
Kosmeetikul on vähemalt keskharidus ja läbitud erialane kutseõppe.
Küüneseen ja hooldus
Broneeri aeg jalgade hooldusesse siit